Toeleidingstrajecten

Onder toeleidingstrajecten en activiteiten vallen de volgende werkzaamheden: outreachende benadering doelgroep, inloop, signalering, opbouwen vertrouwensband, intake, overleg ketenpartners: afstemming case houder en optimale doorverwijzing, begeleiding bij aangifte, begeleiding bij bezoek instanties, ondersteuning van hulpverlening bij huisbezoeken, bemiddeling, bijwonen van structurele bijeenkomsten met betrekking tot de doelgroep, preventieve activiteiten waaronder praatgroepen, taallessen, kookactiviteiten, etc., training en workshops voor de doelgroep en voor vrijwilligers.

Wij voeren dagelijks intakegesprekken. Mensen komen deels op afspraak, maar ook zonder afspraak worden bezoekers te woord gestaan. Kenmerkend voor de aanpak van SHE is dat wij praktische zaken meteen oppakken. Bij dringende zaken worden er direct contact gelegd met de voor de cliënt nodige instanties en partners. Bij directe doorverwijzing naar een partner instantie blijven wij (indien gewenst) op afstand het contact met de cliënt behouden, in overleg met de desbetreffende partij.

Een cliënt wordt tijdens een toeleidingstraject aan meerdere instanties gekoppeld. Er is vrijwel altijd sprake van multi-problematiek. Uiteindelijk zien wij erop toe dat de cliënt succesvol uitstroomt en van daaruit zelfstandig verder kan werken aan de toekomst. Wel onderhouden we vaak nog langere tijd contact met de cliënt op afstand.

Opbrengst voor de cliënt:

  • Draaglast vermindering bij het slachtoffer

  • Zo mogelijk, bijeen blijven en stabiliteit in het gezin

  • Vermindering van multi-problematiek (via bemiddeling van professionele hulpverlening)

  • Versterking van een positief zelfbeeld, zelfvertrouwen en zelfredzaamheid bij het slachtoffer

    Klik hier voor het activiteitenplan 2023.

 

 

Meer weten of hulp nodig?